Prislista

Enkla, prisvärda alternativ.

Du betalar den patientavgift som gäller enligt Region Stockholms taxa ↗

Barn till 17 År
18-84 år
85+ år
0kr
275kr
0kr

Om högkostnadsskydd och frikort

Högkostnadsskyddet betyder att du under ett år inte behöver betala mer än 1400 kronor för sjukvård. Om du inom ett år når upp till högkostnadsbeloppet får du frikort.

Föräldrar som har flera barn under 18 år i sin vård får en avgiftsbefrielse när kostnaderna för barnens patientavgifter tillsammans blir 1400 kronor.

E-frikort

I Stockholms län registreras dina avgifter elektroniskt. Läs mer om högkostnadsskydd och frikort i Stockholms län.

Avgift för uteblivet besök eller sen ombokning

Du får betala 400 kronor i avgift om du inte avbokar din planerade vård i god tid, och inte har ett giltigt skäl. Här kan du läsa mer om det.

Fortfarande gäller dock att du inte behöver betala någon uteblivandeavgift om du har förkylningssymtom och avbokar ditt besök, även om det är mindre än 24 timmars varsel. Detta undantag görs med anledning av covid-smittan. Du behöver däremot kontakta mottagningen och meddela att du har förhinder innan den bokade tiden för besöket.

Så här kan du betala

Betala med kort eller kontanter

Om du inte har kontanter eller kort med dig på ditt besök ska du kunna betala med faktura (30-dagars faktura).

Vård på avbetalning

Du har möjlighet att betala på avbetalning om kostnaden för din vård överstiger 300 kronor under en månad. Då kan du betala beloppet över 300 kronor månaden efter. Gäller endast öppenvård. Kontakta din vårdgivare för mer information.

Betalningspåminnelse- och inkassoavgift

För obetalda patientavgifter kan du behöva betala 60–180 kronor.

Privat hälsoundersökning

Om du inte har ett europeiskt sjukförsäkringskort eller intyg betalar du hela vårdkostnaden själv. Ett läkarbesök på Atrium Vårdcentral kostar då 1200 kr.

Sverige har ett avtal med ett antal länder och provinser utanför EU. Beroende på vilket land och provins du kommer från gäller olika regler.